Projecten

De activiteiten van de werkgroep begonnen heel kleinschalig. Met de landelijke stichting ‘HOE’ is in 1994 overleg gevoerd welke projecten er uitgevoerd zouden kunnen worden. Door een actie, waarbij o.a de plaatselijke jeugdclubs betrokken waren, werd voor het in aanbouw zijnde kindertehuis in Nagydobrony een stroomaggregaat geleverd. Drie werkgroepleden hebben die eerste reis meegemaakt.

Van daaruit zijn er contacten gegroeid met enkele gemeenten, waar nog niet eerder hulp uit het westen was geboden. Dat bleken de dorpjes Mezögecse en Bakta te zijn. Daar bleek wel het één en ander te doen te zijn.

De projecten die daar opgestart zijn, zijn in de achterliggende jaren uitgegroeid tot een succes. Hiermee hebben we veel mensen inmiddels hulp geboden. Dit doen we in verschillende lagen van de bevolking. 

De projecten waar we als IJHOE op dit moment volop inzetten vind je hieronder. Ook meedoen?

Gehandicaptenzorg in Mezovari

In de voormalig maalderij in Mezovari wordt zorg verleend aan gehandicapte kinderen en jongeren. Er wordt nog steeds gebouwd, maar er worden wekelijks al 35 kinderen en jongeren behandeld. Dat gebeurt onder leiding van een Nederlands stel, Stefan en Margaretha Bakker uit Nieuwleusen, dat daar al enkele jaren werkt.

Zorgcomplex in Mezovari

Tijdens onze zoektocht naar een nieuw project gaf de bisschop aan dat er vraag is naar een zorgcomplex voor oude mensen. Dit kun je vergelijken met een Myosotis of Maarlenhof bij ons. Het doel is om een groot gebouw in te richten als zorgcentrum waarbij mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het nieuwe dak zit er inmiddels op. De gevel zal nu worden bekostigd en aangepakt.

Gaarkeuken in Dercen

In de gaarkeuken worden warme maaltijden voor de armste mensen klaargemaakt. Deze maaltijden worden afgehaald of bij de mensen thuis gebracht. Stichting IJHOE draagt financieel bij aan de continuering van de gaarkeuken.

Renovatie diaconaal centrum in Kaszony

In de predikantsplaats van Ferenc liggen er plannen om het diaconale centrum op te knappen. Door de verschillende ruimten te restaureren kan er club en catechisatie worden gegeven. Ook zal het diaconale centrum een plaats van ontmoeting zijn. De komende periode worden deze plannen verder concreet gemaakt.

Wij helpen en geven zorgen aan hen die het het hardst nodig hebben.

Projecten

Maaltijden

Winterhulp

Hulp en zorg bieden aan West-Oekraïners

Ons doel is om het leven van West-Oekraïners waardevoller te maken. Dit doen wij door het verlenen van geestelijke en financiële hulp en zorg. In samenwerking met verschillende gemeenten vangen wij nieuwe projecten aan en zitten wij in de exploitatie van de gaarkeuken. De werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd en begeleid door een werkgroep daar ter plaatse.

Geef een gift

Scan de QR code hieronder, of geef een gift via een betaalverzoek.

Betaalverzoek om een gift te geven

Doneer een voedselpakket

Scan de QR-code hieronder, of doneer een voedselpakket via een betaalverzoek.

Betaalverzoek om een voedselpakket te doneren

Er zijn inmiddels al meer dan 21.000 maaltijden bezorgd!

De gaarkeuken bestaat nu ruim 14 jaar. 5x per week worden er ca. 60 warme maaltijden klaargemaakt. Als we gaan rekenen betekent dit dat er al meer dan 21.000 maaltijden bereid zijn! Hier zijn we dankbaar voor en trots op!

Het is fantastisch om zoveel hulp te kunnen bieden aan deze mensen! Elk jaar kunnen we dit financieel weer rondkrijgen. God voorziet! Jouw hulp draagt hieraan bij. Dank je wel!

 

Neem contact op

Neem via onderstaande gegevens contact met ons op, of vul het formulier in met jouw vraag of opmerking.

Ringmus 28, 8271 HE, IJsselmuiden