Over IJHOE

Stichting IJHOE verleent hulp en zorg in het westen van de Oekraïne. Dankbaar werk wat wij dankzij jouw steun al ruim 25 jaar doen!

Zo kunnen wij bijvoorbeeld Kateryna iedere winter steunen met behulp van voedselpakketten waardoor zij de winter overleefd. Dit is zonder jouw hulp niet mogelijk.

Heel hartelijk dank! 

Wij helpen en geven zorgen aan hen die het het hardst nodig hebben.

Projecten

Maaltijden

Winterhulp

Ons doel is om het leven van West-Oekraïners waardevoller te maken. Dit doen wij door het verlenen van geestelijke en financiële hulp en zorg.

IJHOE wil basisvoorzieningen creëren in Oekraïne op het gebied van sociale projecten, kerkelijke gebouwen, onderwijs, evangelisatie, landbouw en studenten.  

Daaronder vallen zaken die essentieel zijn voor het goed functioneren van de bovenbeschreven basisvoorzieningen. Het is nadrukkelijk niet ons streven om daarnaast minder relevante zaken uit te laten voeren, die meer ter verfraaiing dienen dan dat ze de basale behoeften dekken. 

N.B. Voor alle projecten geldt, dat we een deel van de kosten financieren en dat we van de partners ook een substantiële bijdrage vragen. Het meedoen van andere partners wordt in principe toegejuicht.

Het leven hier is zwaar. Mensen moeten voor zichzelf zorgen en veel jonge mensen vertrekken naar Hongarije. Voor de oude mensen is dit heel moeilijk. Wij zijn u heel dankbaar met alle hulp en alle vertrouwen. Onze Hemelse Vader is een Heer van de toekomst.

Ferenc Radvanszky

Onze visie

Ons doel is om het leven van West-Oekraïners (Transkarpatië) waardevoller te maken. Dit doen wij door het verlenen van geestelijke en materiële hulp en zorg. In samenwerking met verschillende gemeenten vangen wij nieuwe projecten aan en zitten wij in de exploitatie van de gaarkeuken. De werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd en begeleid door een werkgroep daar ter plaatse.

De werkgroep

De werkgroep bestaat uit 11 leden. 4-wekelijks vindt er een vergadering plaats. De huidige situatie van ons werkgebied wordt besproken en er worden weloverwogen besluiten genomen.

  • Voorzitter: Alwin Penninkhof
  • Secretaris: Wout van de Wetering
  • Penningmeester: Dinand Neleman
  • Bestuursleden: Jos Tanghe, Wim Westendorp, Herman ten Berge, Gerrit Keizer, Wim van Dieren, Karel van der Belt, William Vahl en Arjan de Vente

Neem contact op

Neem via onderstaande gegevens contact met ons op, of vul het formulier in met jouw vraag of opmerking.

Ringmus 28, 8271 HE, IJsselmuiden