Welkom op de website van IJsselmuiden helpt Oekraïne
 

De kerkgelegenheid in Csoma

 

Na de bouw van de kerk in Bakta diende zich nog een mogelijkheid aan om een kerkgelegenheid te bouwen. Een sponsor verklaarde zich bereid garant te staan voor een kerk in Csoma, een klein dorpje, ook in de buurt van Mezögecse.

 

Er was een kleine huisgemeente, die steeds wat groeide. De diensten werden tot dan toe in de huiskamer van de ouderling gehouden. Maar de toestand werd langzamerhand onhoudbaar. Tijdens één van onze bezoeken zaten we met 40 mensen in één ruimte. De organiste had haar keyboard op schoot!

 

De plannen voor de bouw kwamen in een stroomversnelling en medio 2002 werd er begonnen met het verzamelen van bouwmaterialen. Dit keer verloopt de bouw zeer voorspoedig. Op 6 juli van het jaar 2003 was het groot feest, want toen heeft de bouwploeg het gebouw helemaal perfect opgeleverd en werd de officiële opening gevierd. Meer dan 30 personen uit IJsselmuiden - met name jongeren - maakten de plechtige en indrukwekkende dienst mee.

 

Ook zijn hier rond de 1000 mensen tezamen, vooral in de omgeving van het gebouw. Het is geweldig om te zien, hoe dankbaar de gemeenteleden zijn, dat ze voor het eerst in een eigen gebouw de diensten mogen houden. Inmiddels is de gemeente gegroeid naar ruim 60 personen, een groei van ongeveer 50 %! Gods werk gaat door, ook in dit gedeelte van de wereld.